Adje Middelbeek en Joop
Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van
29 april tot 5 mei
Midden in het
groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier
organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chefkok Joop Zwiep
van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 29 april tot 5 mei 2018 een
zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio van
origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw
leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een
bijzondere en stijlvolle uitstraling.
Wie is Adje
Middelbeek?
“Ik heb hard
gewerkt om een originele, pure en toch ook een luxe B&B met appartement te
creëren voor diegenen die deze bijzondere streek willen verkennen en die komen
voor het authentieke Italiaanse leven,
goede wijnen, heerlijk eten en mensen die leven alsof de tijd er niet
toe doet. Podere del Buongustaio is een oase van rust en elegantie met een
persoonlijke sfeer in een zeer unieke omgeving.
Wie is Joop
Zwiep?
Joop begon in
het vermaarde Restaurant Seinpost (*) in Scheveningen onder leiding van
Meesterkok Henk Savelberg. Waar hij opklom tot chef-kok/bedrijfsleider. Daarna
begon hij in 1993 restaurant Idylle in Zweeloo, dat in 1997 werd bekroond met
een Michelin-ster. In 2007 heeft hij de ‘switch’ gemaakt naar zijn volgende
passie: "Mijn kennis over producten en het pure bereiden
ervan delen met de echte culi's, mensen die van koken en bijzonder lekker eten
houden.“ Sinds september 2017 is het kookatelier verhuist van Zweeloo naar
Assen.
Voorjaar in Umbrië
Het voorjaar
is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er zeker voor Nederlandse
begrippen prachtig. Bijna zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren
van het voorjaar. Wij organiseren deze Wine&Foodreis juist in deze periode
zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van ontluikend voorjaar, proeven van
vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar verse kruiden en eetbare bloemen.
‘s Avonds gaan we met zijn allen koken onder de bezielende leiding van Joop. De
heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het
fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!
Sagra
degli Aspargi di Bosco, bezoek aan Salumificio David Salumi, pasta di Nonna en
nog veel meer!
Vanaf april
tot november worden er Sagra’s gehouden in Umbrie. Sagra’s zijn erg populaire
lokale feesten, soms met een religieus karakter maar meestal is het thema
gewoon eten. Zo ook Sagra degli Asparagi di Bosco, dit is het eerste feest cq
eetfestijn wat er gehouden wordt in mijn directe omgeving en jullie treffen het
want het thema van dit feest zijn de Bosasperges. Verder staat er een bezoek
aan een salumificio op het programma en gaan we naar de betoverende tuin ‘La
Scarzuola’. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een dag koken want dat is namelijk
ieder jaar een groot succes.
Kosten
De kosten
voor deelname zijn 1.350 €. Bij minder dan 10 deelnemers gaat de reis niet door.
Het doorgaan van de reis wordt begin maart 2017 bekend gemaakt.
Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is
ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn
van 30% dient voor 31 maart 2017
overmaakt te worden en het saldo bij aankomst.
Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst
met Prosecco
+ 6
overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoons kamer
25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon van 2 persoons
kamer
+ Op de dag
van aankomst gaan we genieten van de bosasperges in Pietrafieta
+ Vijf
driegangen kooklessen van Joop Zwiep
+ Huiswijnen
van het landgoed
+
Wijnproeverijen bij Vitalonga en Castello di Montegiove
+ Truffels
zoeken en de proeverij in de truffelwinkel van Doreane Moretti
+ Bezoek met
rondleiding en proeverij bij Salumificio David Salumi
+ Alle lunches
+ Pasta di Nonna
+ Bezoek Scarzuola
Niet bij de prijs in
begrepen zijn de kosten voor de reis naar Umbrie en retour Nederland
Podere del
Buongustaio heeft plek voor acht
personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij
Castello di Montegiove beschikbaar.
Dag 1
29 april
aankomst rond 15.00 uur ontvangst met een prosecco.
Deze eerste
avond bezoeken we SAGRA DEGLI ASPARAGI DEL BOSCO het feest van de bosasperges. Er is geen betere manier om
kennis te maken met het echte Italiaanse leven,
je wordt er meteen in ondergedompeld. Sagra’s zijn erg populaire lokale
feesten zo ook Sagra degli Asparagi di Bosco. Dit is het eerste feest van het
jaar in mijn directe omgeving en er wordt deze avond gekookt met wilde
bosasperges.
Dag 2
We beginnen
de dag met een cafe al banco bij Eva in Montegabbione, hierna rijden we door
naar Voglie di Bosco, een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de
eigenaresse Doreane Moretti zelf bereid, waaronder veel truffelproducten want
haar man is een zeer goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier
weleens binnenvallen…… Jullie krijgen een uitgebreide proeverij van oa.
truffels, kaas met drie soorten truffel, salumi en andere streekproducten.
Na deze
proeverij rijden we terug naar Montegiove, midden in het dorp ligt Castello di
Montegiove, gebouwd in de 13de eeuw en nu alweer voor vier generaties eigendom
van de Marquis Misciatelli. Het kasteel is een van de oudste kastelen van
Umbrie. We krijgen hier een rondleiding van de huidige markies Lorenzo
Misciatelli inclusief een wijnproeverij. Hierna gaan we samen met Cavatore
Alessio en zijn hond truffels zoeken in de bossen rondom Castello di
Montegiove.
Joop Zwiep
kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 3
We vertrekken
na het ontbijt richting Ficulle waar zich Tenuta Vitalonga van de broers Pier
Francesco en Gian Luigi Maravalle bevindt. Toen de broers vroeger op zondag bij
hun grootouders gingen lunchen werd er altijd geproost, iedereen zei dan
“Vitalonga” wat lang leven betekent. Toen de twee broers de Tenuta in 2002
overnamen hebben zij deze als eerbetoon aan hun grootouders Vitalonga genoemd.
We krijgen hier een rondleiding en daarna proeven we hun wijnen tijdens een
uitgebreide lunch. Twee van hun wijnen nml de Phiculle en de Terra di Confine
zijn onlangs door James Suckling gehonoreerd met 93 en 92 punten!!
Joop Zwiep
kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 4
Pasta di
Nonna, samen met twee rasechte Italiaanse Nonna’s koken we twee Umbrische
gerechten en een dolce .
Joop Zwiep
kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 5
U heeft deze
dag de mogelijkheid om vrij te besteden.
Joop Zwiep
kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner
Dag 6
Vanochtend
gaan we naar ‘Scarzuola’ een bijzondere tuin op twee kilometer afstand van
Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Sint Franciscus van
Assisi die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan
ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze mystieke
plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster creëerde
architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven
theaters. Het is een boeiende, fasinerende en sprookjesachtige plaats, die heel
surrealistisch aandoet.
Lunch bij
Podere del Buongustaio
In de loop
van de middag worden we verwacht bij Salumificio David Salumi in San Venanzo.
We bezoeken het laboratorio waar alle orginele Umbrische worsten en vleeswaren
zoals salame, prosciutto, coppa met truffel, mortadella en diverse soorten salami van wildzwijn worden gemaakt.
Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken
en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk
was, wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo
gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen.
Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een
rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het
water me in de mond.
Een weetje:
er hangen gemiddeld zo’n 10.000 Prosciutto’s in het laboratorio van Davide en
er wordt hier op jaarbasis zo’n 13.200 kilo zout verwerkt voor de totale
productie van alle worsten en hammen.
Joop Zwiep
kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 7
Ontbijt,
afscheid en vertrek.
Nessun commento:
Posta un commento