domenica 4 febbraio 2018

TVATT - de Italiaanse voorstelling van het jaar in Antwerpen

TVATT is een acroniem voor Tijdelijke, Verhitte A-prioristische en Territoriale Theorieën. TVATT is feitelijk, in een deel van Zuid-Italië, in Campanië om precies te zijn, een uitdrukking uit het Napolitaans, een bedreiging die ‘ik sla jou in elkaar’ betekent.
Het spektakel vertelt, met een bespottelijke en lachwekkende taal, over het geweld dat gepaard gaat met vechtpartijen en lichamelijke overmeestering. Men tracht om van sociale en humane dynamieken, die ten goede of ten kwade toch spectaculair kunnen zijn, er een theatraal spel van te kunnen maken.
In de performance, alterneert het dialect, vooral gebruikt omwille van zijn evocatieve en klankrijke macht, met de standaardtaal, het Italiaans, dat voor de narratieve passages wordt gebruikt.
De acteurs bewegen zich op de scene op zo een manier dat de spanning en uitdaging door heel het spektakel door blijven bestaan, en er wordt interactie met toeschouwers, muziek en video gezocht.
TVATT is een spektakel uit een idee van Luigi Morra, vrij geïnspireerd door East en West van Steven Berkoff, een Britse auteur die tijdens de jaren zeventig en tachtig, het geweld van de buitenwijken van Londen probeerde te beschrijven. TVATT speelt zich af in een andere culturele en geografische context, maar gaat over dynamieken en feiten die overal in de wereld te bespeuren zijn.
TVATT, Tijdelijke, Verhitte A-prioristische en Territoriale Theorieën, is een spektakel uit een idee van Luigi Morra, vrij geïnspireerd door East en West van Steven Berkoff, met Luigi Morra, Pasquale Passaretti en Eduardo Ricciardelli, met originele livemuziek door Camera, dramatiek en regie door Luigi Morra.Nessun commento:

Posta un commento