giovedì 23 novembre 2023

Vertoning – Il sol dell’avvenire in de Klappei

Vertoning – Il sol dell’avvenire

Woensdag 20/12 om 20u15 in Klappei Filmhuis (Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen)

·        Toegangsprijs: € 5

·        Italiaans gesproken en Nederlandse ondertiteling. Duur: 95’.

·        Geregisseerd en gespeeld door Nanni Moretti.

·        Info en reservering via www.klappei.be

·        Directe link om een zetel te reserveren: https://forms.gle/DRFUo9d9a3Cw3nQg9





Plot
Regisseur Giovanni werkt met de hulp van zijn vrouw Paola aan zijn nieuwste film. Die speelt zich af in het Rome van de jaren ‘50 en draait rond de personages Ennio en Vera die de Hongaarse Revolutie, toen miljoenen burgers zich verzetten tegen de Sovjet dominantie, met grote interesse volgen. Fictie verweeft zich al snel met de realiteit wanneer er ook in Giovanni's relatie spanningen ontstaan, zijn dochter verliefd wordt op een onwaarschijnlijke partij en er zich wanpraktijken voordoen op de set van zijn film.

De film is een manier om over de veranderingen van de maatschappij in de laatste 70 jaar te bedenken, hoe het allemaal sneller is geworden en hoe de technologie steeds meer een deel van ons bestaan is geworden. Tevens, het is een manier om over de veranderingen en evoluties in de linkse partijen en bewegingen te reflecteren. Na de film, is er uiteraard de kans om bij een pintje nog over de inhoud te babbelen en ideeën uit te wisselen. 

Commentaar
Ook in zijn meest recente werk vertolkt gerenommeerd regisseur Nanni Moretti (La stanza del figlioCaro diario) zijn eigen hoofdpersonage. In deze hartverwarmende, meta-cinematografische film behandelt hij met de nodige humor een uiteenlopend scala aan thema’s die hem nauw aan het hart liggen: cinema, communisme, therapie, liefdes- en familieproblemen en natuurlijk kan de nodige kritische observatie van de maatschappij niet ontbreken. Een elegante hulde aan de Italiaanse cinema, met prachtige verwijzingen aan diens grootmeester Federico Fellini.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=R-wkNEl9itk

 

Nessun commento:

Posta un commento