giovedì 22 settembre 2022

Segnalazione: Gontrode Inspireert

 




Di cosa si tratta?

Een project van vier niet meer zo jonge maar creatieve dwarsliggers die met plezier buiten de lijntjes kleuren. Jos Deraedt exposeert assemblages en phonocollages, gebaseerd op combinaties van natuursteen, hout, bakeliet, rituele objecten en gebruiksvoorwerpen van weleer. Hilde Wildiers exploreert de onuitputtelijke verscheidenheid van de tekenkunst, van kleine, speelse schildertekeningen tot bijna monochrome tekenschilderingen. Herman Vercammen exposeert niet alleen sculpturen van archetypische figuren, maar ook imposante geometrische constructies. Joris Wouters presenteert assemblages en fotocollages, vaak gelinkt aan Italië en met extra aandacht voor de mens in de natuur, de dierenwereld en de klimaatverandering.

Gontrode, geen idee?

Wie nog nooit van Gontrode heeft gehoord, heeft wellicht geen idee waar dat Vlaamse dorp zich verschuilt en vraagt zich misschien zelfs af wat daar in hemelsnaam te zien is. Het antwoord: Gontrode is een deelgemeente van Melle, in de rand van Gent. En er is meer te zien dan u denkt. Zoals:

- de neogotische Sint-Bavokerk, ook bekend als ROO-kerk, omgevormd tot een eigentijdse ontmoetingsplaats voor cultuur en ontspanning

- het historische zeppelinvliegveld uit de Eerste Wereldoorlog waar ooit tientallen luchtschepen opstegen en aanmeerden

- de Stoel des Erfgoeds, een werk van de Belgisch-Italiaanse kunstenaar Renato Nicolodi vlak bij het zeppelinvliegveld

- het Aalmoeseneiebos en andere natuurgebieden in de omgeving, inclusief de vele wandel- en fietsroutes, op de grens van het vlakke Scheldeland en de Vlaamse Ardennen

- de groene halte van de NMBS (lijn Gent-Zottegem), op wandelafstand van de kerk en dus ook van … ‘Gontrode inspireert’.

‘Gontrode inspireert’ kreeg de steun van de Gemeente Melle, Dante Alighieri Anversa, VDK Bank en Apotheek Rhode.

Gontrode: is dat geen idee? 


Nessun commento:

Posta un commento